Gevelverf voor bescherming van de gevel

Minerale gevelverf gecombineerd met de universele toepasbaarheid van een (dispersie) muurverf, dat is wat Südwest beoogd met de Südwest SolSilikat gevelverf. De innovatieve combinatie van kaliumsilicaat met het bindmiddel kieselsol zorgt ervoor dat deze verf zowel toegepast kan worden op minerale als ook op organische ondergronden (over dispersiemuurverven).

Minerale gevelverf voor organische ondergronden

De SolSilikat gevelverf van Südwest combineert minerale gevelverf met de universele toepasbaarheid van een muurverf. De verf is een combinatie van kaliumsilicaat en het bindmiddel kieselsol. Dit zorgt ervoor dat de gevelverf zowel op minerale als op organische ondergronden toegepast kan worden. 

Ideale eigenschappen

Moderne silicaatverven bezitten eigenschapen die perfect aansluiten op de behoeften van de opdrachtgever en de verwerker. Daarnaast zijn ze zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie. De lange levensduur, de hoge weersbestendigheid en de goede lichtbestendigheid zijn eigenschappen die duidelijk van toegevoegde waarde zijn voor de opdrachtgever.

De extreem lange levensduur is een gevolg van het chemische proces genaamd 'verkiezeling'. Hierbij verbindt de verf zich met de ondergrond, waardoor het niet meer los gaat laten. Zelfs op steensoorten als verblendsteen of stengperssteen, waar dit normaal gesproken lastig is. In dit opzicht zijn silicaatverven dus een duurzame soort verf.

 

Natuurlijke grondstoffen

Daarnaast zijn silicaatverven ook duurzaam als het gaat om de inhoudsstoffen. Silicaatverven bestaan namelijk voor het grootste deel uit kwartszand en kaliumcarbonaat. Dit zijn beide natuurlijke grondstoffen, die praktisch ongelimiteerd verkrijgbaar zijn. Ook bevatten de SolSilicaat gevelverven het bindmiddel kiezelsol. De combinatie van deze grondstoffen zorgt ervoor dat het bijna overal gebruikt kan worden. De SolSilikat gevelverven zijn van nature alkalisch en beschermen gevels, zonder gebruik van biociden, tegen schimmels, algen en mos.

Gelijkmatige droging

Traditionele silicaatverven hebben de neiging om zo nu en dan nog wat ‘wolkerig’ op te drogen. De nieuwe SolSilicaatverven drogen gelijkmatiger op en geven daardoor een meer egaal beeld. Ze zijn in meer kleuren te verkrijgen en bezitten de hoogste mogelijke kleurstabiliteit. Als ze tenminste gemengd zijn met anorganische pigmenten.

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN:

  • Optimale hechting op organische en minerale ondergronden
  • Hoge waterdamp- en CO2-doorlaatbaarheid
  • Mat uiterlijk
  • Natuurlijke bescherming tegen schimmels, algen en mossen
  • Vermindert 'wolkerig uiterlijk', door gelijkmatigere droging
  • Hoogst haalbare kleurstabiliteit in combinatie met anorganische pigmenten.