Na-geïsoleerde spouwmuren schilderen

De spouwmuren zijn geïsoleerd. Kan de gevel dan nog met alle gewenste verven behandeld worden? Südwest Lotusan is een gevelverf is een zeer ademend, mat verfsysteem die op een geisoleerde spouwmuur kan worden toegepast.

Na-geïsoleerde gevel schilderen

"Met welk verfsysteem kan je een na-geïsoleerde buitengevel schilderen?", is een vaak voorkomende vraag. Door het vullen van de spouw met een isolatiemiddel verandert de vochthuishouding in de spouw. Om deze reden mag je een na-geïsoleerde buitengevel alleen schilderen met een speciale, sterk ademende gevelverf. De Lotusan van Südwest is een verf speciaal voor op gevels en is zeer goed ademende gevelverf met Lotus-effect.

Deze verf heeft een specifiek "Lotusblad"-effect dat water en vuil afstoot. Vuil en water parelt met regen weg en voorkomt aantasting door schimmels, algen en mos. Dit komt door de Lotusblad-technologie van de producten van NCoat. Deze technologie zorgt ervoor dat de gevel wordt beschermd tegen de zwaarste weerbelasting. Hiermee is deze innovatieve verf ook kleurecht en UV-bestendig.

 

Een gevelverf met het unieke lotusblad-effect vraagt weinig onderhoud.

Een zelfreinigende siliconen-gevelverf met hét Lotus-effect op basis van nano-technologie. Het Lotus-effect ontstaat ongeveer 21 dagen na applicatie. Door middel van regen parelt het vuil weg.

  • Sterk vuilafstotend, vuil parelt met regen weg
  • Ideale bescherming tegen vocht en vuil
  • Goede doorlaatbaarheid van waterdamp en kooldioxide
  • Hoge natuurlijke bescherming tegen algen en schimmels
  • Uitstekende weer- en krijtbestendigheid
  • UV-bestendig.

Technisch Merkblad

Veiligheidsblad

Waarom geen gewone gevelverf toepassen op geïsoleerde spouwmuur?

Door het na-isoleren van de spouwmuren kan water dat van buitenaf in de gevelsteen terechtkomt niet meer via de spouw wegkomen. Het zogeheten buitenblad van de gevel komt zo natter te staan dan voordat deze was geïsoleerd. Hierdoor verandert de vochthuishouding van je gevel en is het van belang om de juiste verfsysteem te gebruiken om afbladdering te voorkomen.

Welke gevelverf gebruiken bij na-geïsoleerde gevel?

Kies bij een na-geïsoleerde gevel altijd voor een dampdoorlatend gevelsysteem. Een dampdoorlatend gevelsysteem zal het vocht sneller een manier naar buiten vinden dan een klassiek verfsysteem.

MOET IK BIJ EEN NA-GEÏSOLEERDE GEVEL EEN PRIMER GEBRUIKEN?

De ondergrond moet altijd draagvast en vuilvrij zijn. Verwijder groene aanslag en schimmels met de Südwest Schimmelreiniger. Altijd de ondergrond goed nareinigen met schoon water. Een primer toepassen is afhankelijk van de ondergrond. Hiervoor adviseren we altijd een proefvlak te zetten om te checken of de ondergrond voldoende hecht.

HOE ONDERHOUD JE EEN GESCHILDERDE GEVEL?

Een gevelverf met nanotechnologie hoef je niet te onderhouden. De regen zorgt dat het vuil op de gevel bij iedere regenbui naar beneden afparelt. De Lotusan is hiermee een onderhoudsvriendelijk en duurzaam gevelverfsysteem.

Graag technisch advies ontvangen over één van deze bovenstaande producten? Dit is namelijk onlosmakelijk verbonden met een goede afloop van uw project. De vakmensen van Vistapaint geven u een advies. Professionals met verftechnische kennis en die weten hoe producten worden verwerkt. Een advies voor langere termijn die zekerheid geeft in de kwaliteit die je kunt leveren. Vraag hier een advies aan of neem contact met ons op via +31(0)70 369 41 41.

Advies op maat

 

VISTAPAINT is een leverancier van hoogwaardige verfspecialiteiten, plamuren en pleisters. Met ons brede assortiment aan verf- en stucproducten bieden wij dé oplossing voor de verfverwerkende- als de stucverwerkende specialisten. Wij adviseren u graag over onze specialistische producten van hechtprimers, éénpotsystemen, isolerende coatings, reinigers, transparante lakken, nanocoatings, plamuren, pleisters, dekkende vloercoatings, Wegenverf, zwembadverf, lijmen, kitten, overige specials. Maar we geven over advies op het gebied van duurzame producten,  wand- en plafondafwerking, restauratie en reparatie, maar ook gevelafwerking. Of check onze kennisbank met Tips & Adviezen, Projecten, Technische Merkbladen, Veiligheidsbladen en gegarandeerde 24 uursleveringen.