NCOAT UV Beschermingslak – tegen vergelen van hout

NCOAT UV Beschermingslak – tegen vergelen van hout

NCOAT UV Beschermingslak tegen vergelen en nadonkeren van hout

NCoat UV Beschermingslak Mat was al uniek omdat deze matte lak staat voor 10 jaar bescherming tegen vergelen en nadonkeren van hout. Zelfs bij grenenhout is verkleuring nauwelijks zichtbaar.

NCoat UV Beschermingslak Mat wordt veel voorgeschreven en toegepast op massieve vurenhouten bouwelementen. Massieve vurenhouten bouwelementen, ook wel kruislaagshout genoemd, worden steeds vaker gebruikt voor het bouwen van woningen, scholen, hotels etc. Deze manier van bouwen wint sterk aan populariteit doordat het duurzaam, snel, en kosten efficiënt is, maar ook vanwege de natuurlijke en warme uitstraling van hout.

kruislaaghout - massief vurenhout - brandvertragend
schoolgebouw in massief vurenhout - kruislaaghout

In openbare gebouwen zoals hotels en scholen dienen de nooduitgangen uit bouwelementen met een Brandklasse B classificering te zijn toegepast. In veel gevallen willen architect en opdrachtgever het esthetische uiterlijk van de massieve vurenhouten bouwelementen behouden, zodat er geen verschil is met de rest van het gebouw. Naast de wens dat het hout dus niet mag vergelen kwam de eis dat het bouwdeel van een Brandklasse B dient te zijn.

NCoat heeft in samenwerking met Flamexpert een UNIEK transparant, mat, brandwerend en 10 jaar lang niet vergelend coatingsysteem ontwikkeld met een officiële classificering volgens Euroklasse B, Rookklasse S1 en vlammende druppels / deeltjes klasse d0. Nooit eerder heeft een transparant coatingsysteem met deze eigenschappen deze resultaten behaald.

UV Beschermingslak Uitvoerige brandtest - brandwerendsysteem

NCoat UV Beschermingslak MAT is:

  • Transparant
  • Mat (4 GU bij 85º)
  • Geen vergeling of nadonkeren van het hout voor tenminste 10 jaar
  • Kras- en stootvast
NCoat UV Beschermingslak nanocoating is een transparante beschermingslak, voor de bescherming van hout in binnensituaties.

Mocht u interesse hebben, dan komen wij graag persoonlijk bij u langs om uw vragen te beantwoorden. Naast het opstellen van een technisch advies begeleiden wij het project ook tijdens de uitvoering, indien gewenst.