Südwest SolSilikat gevelverf

Südwest SolSilikat gevelverf

minerale gevelverf ook geschikt voor organische ondergronden

Natuurlijke grondstoffen

De deugden van een minerale gevelverf gecombineerd met de universele toepasbaarheid van een (dispersie) muurverf, dat is wat Südwest beoogd heeft met de introductie van Südwest SolSilikat gevelverf. De innovatieve combinatie van kaliumsilicaat met het bindmiddel kieselsol zorgt ervoor dat deze verf zowel toegepast kan worden op minerale als ook op organische ondergronden (over dispersiemuurverven).

Moderne silicaatverven bezitten eigenschappen die perfect aansluiten op de behoeften van de opdrachtgever en verwerker bij zowel nieuwbouw als renovatie. De lange levensduur, de hoge weersbestendigheid en goede lichtbestendigheid zijn de eigenschappen die duidelijke toegevoegde waarden bieden voor de opdrachtgever. De extreem lange levensduur is een gevolg van het chemische proces van “verkieseling”: de verf gaat een onafscheidelijke verbinding aan met de ondergrond. Zelfs op verblendsteen of strengperssteen is met dit product een goede hechting te verkrijgen. Het betreft hier dus een zeer duurzame oplossing.

Silicaatverven zijn ook als zeer duurzaam te bestempelen wanneer de inhoudstoffen worden geanalyseerd. Silicaat verven bestaan voornamelijk uit quarzzand en kaliumcarbonaat, natuurlijke grondstoffen, welke praktisch onbegrensd verkrijgbaar zijn. De SolSilicaat gevelverven bevatten daarnaast tevens het mineralische bindmiddel kieselsol. De combinatie van deze grondstoffen resulteert in een universele inzetbaarheid en vergroot daarmee het toepassingsbereik van minerale silicaat gevelverven. De SolSilikat gevelverven zijn van nature alkalisch en beschermen gevels, zonder gebruik van biocide, tegen schimmels, algen en mos.

Traditionele silicaat verven drogen zo nu en dan nog wolkerig op. De nieuwe SolSilicaat verven drogen gelijkmatiger op en geven daardoor een meer homogeen beeld. De SolSilicaat verven zijn in een breder kleuren pallet te verkrijgen en bezitten, indien gemengd met anorganische pigmenten, de hoogst mogelijke kleurstabiliteit.

Südwest SolSilikat gevelverf

Technische eigenschappen:

  • Optimale hechting op organische en minerale ondergronden
  • Hoge waterdamp- en CO2 –doorlaatbaarheid
  • Mat uiterlijk
  • Natuurlijke bescherming tegen schimmels, algen en mossen
  • Vermindert wolkerig uiterlijk, door gelijkmatigere droging
  • Hoogsthaalbare kleurstabiliteit in combinatie met anorganische pigmenten.

Voor meer informatie, neem contact op met onze afdeling Techniek en Applicatie:

  • Telefoonnummer: 070-3694141
  • E-mail: info@vistapaint.nl