Südwest Drytec gevelverf – voor langdurig beschermde gevels

Südwest Drytec gevelverf – voor langdurig beschermde gevels

Innovatie: Südwest “Drytec” voor langdurig beschermde gevels

SNEL DROGEND, PERFECT BESCHERMT

Gevels waarvan de regen, nevel of dauw direct weer afloopt,- dat doet de revolutionaire innovatie van Südwest; De nieuwe gevelverf “Drytec “. Door het micro gestructureerde oppervlak met hydrofobe en hydrofiele deeltjes, volgens een bionisch principe, parelt de vochtigheid bliksem snel naar beneden. De gevel neemt geen vocht op , er ontstaat ook geen water film op de oppervlakte. Dit principe geeft “Drytec “een natuurlijke bescherming tegen algen, schimmels en mossen, is milieu- vriendelijk en dat zonder gebruik biocide. Omdat de verf op ontelbare ondergronden toegepast kan worden en bovendien ook bestand is tegen sterke mechanische belasting, is deze verf uitstekend geschikt als universele buiten verf.

Gevelverf moet aan hoge eisen voldoen. het moet de gevel langdurig beschermen, een goede uitstraling hebben en makkelijk te verwerken zijn. Met “Drytec” verbreed Südwest het gevelverven assortiment met een product dat een veelvoud van toepassingen mogelijk maakt.

DE NATUUR ALS VOORBEELD

Door het bionische onderzoek is het gelukt , een fenomeen uit de natuur met het product te verenigen. Het bindmiddelrecept van “Drytec“ heeft de “noppenachtige pantser structuur “ van de nevel drinkende kever in de woestijn en zorgt daarvoor dat vocht bliksem snel condenseert en dan direct naar beneden loopt. Het resultaat is, in vergelijking met normale verven, dat regen, dauw of nevel extreem snel naar beneden loopt, waardoor de gevel droog blijft. De aangroei van algen en schimmels en mossen wordt effectief voorkomen, omdat er geen voedingsbodem ontstaat. Het product is milieuvriendelijk en geheel zonder biocde. Südwest “Drytec“ is na Südwest “Lotusan” de tweede bionische verf. Alle twee zijn het topproducten. De natuur is een goede “leermeester “!

UNIVERSEEL TOEPASBAAR

In de moderne architectuur is het een trend om met gebruik van verschillende materialen een gevel vorm te geven, waardoor er individuele karakters ontstaan. Drytec is op de meest verschillende ondergronden toepasbaar zoals op beton, eterniet, bakstenen, metaal, betonplaten, stucwerk en isolatie systemen kunnen nu met één soort verf behandeld worden . Een tijdrovende en dure productwisseling is overbodig. De tijdbesparing draagt samen met het zeer hoge rendement bij tot de economische efficiency van “Drytec “.

LANGDURIGE WERKING, PERFEKTE OPPERVLAKKEN

Een groot aandeel van het ingezette bindmiddel is gebaseerd op hoogwaardige reinacrylaat. Hierdoor ontstaat een zeer gelijkmatige, gesloten oppervlakte structuur. De kans op het ontstaan van haarscheurtjes door gebrek aan elasticiteit is gering en het schrijfeffect wordt geminimaliseerd. Daardoor is de gevel zelfs tegen hoge mechanische belasting bestand. De langdurige werking zorgt voor mooie oppervlakken, ook bij  entrees en andere hoog belaste geveldelen. Bovendien sluit het bindmiddel de kleurpigmenten in, wat het verkleuren door UV straling tegengaat en voor langdurige kleurbehoud zorgt.

Südwest Drytec kan met de kwast, rol of ook met de airlessspuit worden verwerkt. Door het All-Color-Mix-Systeem, kan het produkt makkelijk in heel veel kleuren geleverd worden.

Sudwest Drytec - bescherming tegen algen en schimmels

Drytec is een gevelverf ter bescherming tegen algen en schimmels

Voor meer informatie, neem contact op met onze afdeling Techniek en Applicatie:

  • Telefoonnummer: 070-3694141
  • E-mail: info@vistapaint.nl