Schuren en Plamuren o.a. met de polyester plamuur

Schuren en Plamuren o.a. met de polyester plamuur

Schuren en plamuren

Schuren en plamuren is altijd al een bepalend onderdeel geweest van het vakmanschap van de schilder. De vakman-schilder herkende men aan zijn plamuurwerk. Goed schuren is de basis voor een goede hechting van de verf en voor een strak eindresultaat. Voor de schilder is het van groot belang dat niet alleen de producten prettig zijn om mee te werken, maar ook het gereedschap van hoge kwaliteit is. Daarom dient de schilder het gebruik van een plamuurmes zich meester te maken.

Plamuurmes gebruiken:

Een plamuurmes kan het beste op de volgende manier gebruikt worden om het plamuren van de ondergrond strak te krijgen:

 • Om de plamuur goed te strijken en te verdelen op het plamuurmes heeft u een breed en een smal plamuurmes nodig. Het brede mes gebruikt u als spatel om de substantie goed te verdelen. Als u bijvoorbeeld een polyester plamuur, staalplamuur of epoxy plamuur gebruikt, dan kunt u het brede mes ook ideaal gebruiken om de 2k plamuur met elkaar te mengen. Het smalle mes kunt u gebruiken om de plamuur op de ondergrond aan te brengen. Het is van belang dat het plamuurmes helemaal schoon en vlak is om oneffenheden te voorkomen
 • Als de plamuur goed is verdeeld op het brede plamuurmes, dan zet u het smalle mes recht op de ondergrond om bijvoorbeeld een gat of spijker op te vullen. Let op! Dat u het mes niet te rechtop zet, want dan beschadigt u met de punten van het mes de ondergrond. Trek het plamuurmes met een soepele beweging over de beschadiging / oneffenheid. Zorg ervoor dat de plamuur alleen achterblijft in het gat en niet op de omringende ondergrond zoals hout, staal, kunststof, non-ferro, ferro, spijker, schroef of nietgaatjes.
 • Let op! Dat de plamuur snel kan uitharden, waardoor u de omringende ondergronden niet makkelijk meer schoon krijgt. Het kost dan extra moeite om de plamuur weg te schuren
 • Als de beschadigingen groot zijn en u dient meerdere lagen aan te brengen, dan kunt u dit het beste doen door het toepassen van meerdere dunne lagen plamuur achter elkaar. Zorg er altijd goed voor dat de plamuur eerst is uitgehard om vervolgens weer een nieuwe laag aan te brengen. Strijk het daarna mooi glad
 • Als de ondergrond opgevuld is kunt u de plamuur licht opschuren om daarna het oppervlak verder te behandelen.

2 componenten plamuur toevoegen op plamuurmes2 componenten plamuur mengenhout opvullen met het plamuurOppervlak schuren na plamuren
Stap 1                                Stap 2                              Stap 3                             Stap 4 (oppervlak schuren)

Vista Beton- en vloerreiniger

Voordat u de plamuur gaat aanbrengen, dient u eerst de ondergrond zorgvuldig te ontvetten of reinigen. De ondergrond kunt u ideaal met de Vista Beton- en vloerreiniger reinigen en ontvetten. De werkzaamheid van deze reiniger berust op het emulgerend vermogen van oliën en vetten, waarbij de emulsie een zeer korte breektijd heeft. U kunt de betonreiniger zowel puur als verdund met water gebruiken.

Jansen plamuur

Schade, gaten of hout vullen moet eenvoudig kunnen, mits de schilder dan ook de juiste plamuur aangeboden krijgt. Jansen probeert met zijn assortiment voor elke toepassing en behoefte van de eindgebruiker de juiste plamuur te ontwikkelen. Daarom is Jansen al decennia lang de nummer één op het gebied van plamuren. Plamuur kan voor verschillende doeleinden toegepast worden. Voorbeelden van deze toepassingen zijn o.a.

 • Hout opvullen bij kozijnen, deuren of panelen
 • Diepe gaten vullen i.c.m. de polyester plamuur (twee componenten plamuur)
 • Bij schade van een auto kan de polyester plamuur van Jansen ideaal dienen als autoplamuur.
 • Beschadigingen bij stucen op de muur of plafond kunt u de Jansen watergedragen plamuur gebruiken
 • Het plamuren van hout (De Jansen Snelplamuur)
 • Staalplamuur (De jansen twee componenten polyester plamuur)
 • Glasvezel plamuren kan heel eenvoudig met een 2k plamuur of een snelplamuur voor iets kleiner beschadigingen
 • Gaten van nietjes, spijkers of schroeven komen veel voor in muren of plafonds. Door het gebruik van de lakplamuur wordt de ondergrond super glad, zodat de schilder naderhand niet meer hoeft te schuren.

Jansen lakplamuur - plamuren zonder te schuren

De kunst van goed en mooi plamuurwerk afleveren, is met deze nieuwe generatie plamuren voor iedereen weer een stap dichterbij.

Zestal types van Jansen

Met slechts zestal types plamuur is bijna alles te behandelen. Deze types van Jansen zijn als volgt:

Polyester Plamuur onderscheidt zich door zijn elasticiteit en witte kleur. Het product is ideaal voor het opvullen en repareren van gaten e.d.

Jansen Acryl Lakplamuur is een watergedragen lakplamuur. De Acryl lakplamuur onderscheidt zich van de concurrentie, omdat het mogelijk is eenvoudig grote oppervlakken te plamuren. De Acryl Lakplamuur heeft een gladde afwerking, waarbij schuren niet noodzakelijk is.

Acryl Snelplamuur is een watergedragen, reparatieplamuur, dispersie plamuur met een roest-inhibitor, voor het herstellen of opvullen van oneffenheden.

Jansen lakplamuur is een traditioneel, vertrouwd en uiterst betrouwbare plamuur. Deze lakplamuur heeft de volgende indrukwekkende eigenschappen: plamuren van grote vlakken is geen probleem, plamuren zonder te schuren (door het na te trekken met een schoon plamuurmes) en het is zelfs mogelijk om met deze lakplamuur tot wel vijf lagen per dag te plamuren.

Jansen Snelplamuur is een ideale plamuur voor het snel vullen van kleine oppervlakken. Voor zowel binnen als buiten toepasbaar.

Jansen Ultra-RS Renovatieplamuur is een zeer hoogvullende, sneldrogende, krimpvrije, makkelijk schuurbare, lichtgewicht renovatieplamuur. Deze renovatie plamuur is voor het snel repareren van diepe gaten en scheuren in één behandeling.

De Jansen 2K polyester plamuur is ideaal voor het opvullen en/of perfect plamuren voor kunststof, ferro en non-ferro ondergronden. Deze polyester plamuur is een 2 componenten plamuur en ideaal voor zowel binnen- als buiten situaties. Daarnaast kan de 2k plamuur eventueel ingezet worden bij schade van boten of auto`s.

Jansen Acryl Lakplamuur, Jansen Ahrweilit Spachtel is een watergedragen lakplamuur. Met deze lakplamuur is het eenvoudig grote oppervlakken te plamuren.

De Jansen Acryl Snelplamuur is een watergedragen dispersie plamuur met een roest-inhibitor, dus zonder gronden direct toe te passen in spijker-,schroef- en nietgaatjes. De watergedragen reparatieplamuur is dus als u iets wilt opvullen of perfect wilt plamuren. Deze reparatie plamuur is zeer sneldrogend, eenvoudig toepasbaar in keuken, kozijnen en deuren (koker variant) en goed vullend (tot 1000 mu scheurvrij op te zetten).

Lakplamuur is een traditioneel, vertrouwd en uiterst betrouwbaar. Het plamuren van grote vlakken is geen probleem en plamuren zonder te schuren

Jansen Snelplamuur is ideaal voor kleine oppervlakken en verkrijgbaar in handige tube (ook verkrijgbaar in blik). Daarnaast is deze plamuur ideaal voor het plamuren en vullen van houtporiën (houtplamuur), verstekken, kleine gaatjes en beschadigingen in hout. Vanwege zijn compacte formaat is deze snelplamuur zeer handig voor in uw broekzak.

Jansen Ultra-RS Renovatieplamuur is een zeer hoogvullende, sneldrogende, krimpvrije, makkelijk schuurbare, lichtgewicht renovatieplamuur.