Algemene informatie

In deze privacy verklaring leest u alles over de manier waarop uw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. In deze verklaring wordt aan u uitgelegd alles met betrekking tot uw gegevens. Daarnaast vind u hier ook al uw rechten met betrekking tot uw gegevens en hoe u gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Vistapaint.nl en de AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt zoals in de Europese Unie (EU).

Vistapaint B.V. heeft veel tijd en aandacht gestoken om te voldoen aan deze algemene verordening. Op deze site kunt u hierover alles lezen. Meer informatie over de AGV kunt u vinden op:

Autoriteit persoonsgegevens

Vistapaint B.V is al ruim 50 jaar een onafhankelijke Nederlandse leverancier van professionele verfspecialiteiten. Sinds 20 jaar heeft Vistapaint B.V. ook haar eigen merk en eigen recepturen onder het merk Vista.

Er zijn situaties waarin uw gegevens door Vistapaint B.V. verzameld worden. Het is daarom goed dat u weet wat daarmee gedaan wordt en hoe u uw wensen rondom uw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Als u zich niet prettig voelt omtrent het gebruik van uw gegevens door Vistapaint B.V., kunt u altijd contact opnemen via info@vistapaint.nl of +31703694141.

Vistapaint B.V. heeft de volgende intentie om uw persoonsgegevens in zijn database op te slaan:

Het versturen van nieuwsbrieven

Vistapaint B.V. stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Uw voornaam en e-mailadres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Vistapaint B.V. Daarnaast is het mogelijk dat u mondeling of tekstueel wordt gevraagd om u aan te melden.

Contact opnemen

Uw gegevens zullen verzameld worden als u contact opneemt via de website met Vistapaint B.V. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of een dienst aan te kunnen bieden, zoals uw naam, bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer, plaats en uw vraag over b.v. een product, advies of dienst.

Analytics

De website van Vistapaint B.V. verzamelt uw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan uw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van uw website bezoek of de pagina’s die u veel bezoekt. Alle gegevens worden alleen verwerkt met uw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om u in contact te brengen met potentiële relaties, opdrachtnemers en/of groothandels.

De gegevens die Vistapaint B.V. ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.:

Mailchimp

De nieuwsbrieven worden verzonden met Mailchimp. Op het moment dat u uw aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt uw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Mailchimp.

Netdata

Alle reguliere e-mail communicatie met Vistapaint B.V. verloopt middels een DNS doorverwijzing van de servers naar de cloud servers van Netdata.

Transip

Als u contact opneemt via de formulieren, wordt deze data opgeslagen op de servers van Transip. Vistapaint B.V. heeft een beheerde Virtual Private Servers bij Transip. Het management wordt uitgevoerd door Webdesign City. Gegevens die u achterlaat op de website van Vistapaint B.V. zijn op de servers van Transip opgeslagen

Dropbox

De back-ups van de website worden extern opgeslagen bij Dropbox. Daarnaast worden backups opgeslagen bij Transip.

Uw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Vistapaint B.V., maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling uw gegevens langer moeten bewaren.

Het versturen van nieuwsbrieven

Uw e-mailadres en voornaam worden opgeslagen in Mailchimp. De opslag van uw gegevens is voor onbepaalde tijd. Via de link ‘afmelden’ in de nieuwsbrief of door een mail te sturen naar info@vistapaint.nl kunt u zich afmelden en worden uw gegevens vernietigd.

Contact opnemen

Op het moment dat uw contact opneemt met Vistapaint B.V. via mail, dan worden die gegevens die u meestuurt, zoals bijvoorbeeld uw naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal vier jaar terug bewaard.

Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan uw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics en Get Clicky Analytics.

Er worden van uw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Uw gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software. De persoonsgegevens die door Vistapaint B.V. of door eerder genoemde derden worden beheerd, zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een wachtwoord en daar waar mogelijk met een tweetrapsverificatie. Bij deze tweetrapsverificatie wordt een code vanuit de software gegenereerd en verstuurd naar Vistapaint B.V. Deze code dient gebruikt te worden tijdens het inlogproces. De apparaten die uw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot uw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Daarnaast wordt uw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat uw verbinding met de website van Vistapaint B.V. privé is. Uw herkent deze beveiliging aan de groene slot in de adresblak naast de URL. Daarnaast is het domein van Vistapaint B.V. ondertekend met DNSSEC. Door dit hulpmiddel ‘bewegwijzering’ wordt de website betrouwbaarder en veiliger.

De website wordt structureel up-to-date gehouden door steeds de nieuwste plugins en WordPress updates te installeren. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van aanvullende maatregelen zoals malwarescanners en firewalls om veiligheid te waarborgen.

Recht op inzage

Uw hebt het recht om ten alle tijden uw gegevens op te vragen die bij Vistapaint B.V. vastgelegd en bewaard worden. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Vistapaint B.V.

Recht op rectificatie

Kloppen uw gegevens niet? Of zijn uw gegevens veranderd? Uw hebt het recht om dit te laten rectificeren door Vistapaint B.V. Uw gegevens omtrent de nieuwsbrief kan uw aanpassen via de daarvoor bestemde URL onderaan elke nieuwsbrief of door een bericht te sturen naar info@vistapaint.nl.

Recht op overdracht

Mocht u de gegevens nodig hebben die bij Vistapaint B.V. opgeslagen liggen in het geval u overstapt naar een andere partij of dienst, dan heeft u het recht op overdracht. Hierbij dient Vistapaint B.V. al uw gegevens over te dragen aan de andere partij.

Recht op wissen van gegevens

Wil u niet langer dat uw gegevens bij Vistapaint B.V. vastgelegd zijn? Dan heeft u het recht op het laten wissen van uw gegevens.

Recht op het indienen van een klacht

U heeft het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als u vindt dat Vistapaint B.V. niet op de juiste manier met uw gegevens omgaat.

Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Wil u niet dat Vistapaint B.V. uw gegevens gebruikt? Dan heeft u het recht op het stoppen van het gebruik van uw persoonsgegevens. Het gebruik maken van deze rechten kan via info@vistapaint.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, ID bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

Vistapaint B.V. verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Vistapaint B.V. Uw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden. De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Uw e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Vistapaint B.V. de betreffende dienst niet aanbieden.

Mocht het nodig zijn gegevens die u hebt gedeeld met Vistapaint B.V. met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst uw toestemming voor worden gevraagd.

Vistapaint B.V. behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Vistapaint B.V. dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Vistapaint B.V. te beschermen. Daarbij trachten wij altijd uw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren.

Heeft u toch nog vragen? Kunt u contact opnemen via de onderstaande contactgegevens.

  • Vistapaint B.V
  • Spiegelstraat 17
  • 2631 RS Nootdorp, Nederland
  • E-Mail: info@vistapaint.nl
  • Telefoonnummer: +31 70 369 4141
  • KVK 27095536
  • Vestigingsnummer: 000015964671

Op onze websites maken wij gebruik van cookies die uw browser opslaat op uw computer. Een cookie is een klein tekstbestandje waarin gebruikersinstellingen en andere informatie worden opgeslagen. Deze gegevens worden bij het bezoeken van een website naar uw computer verzonden. Cookies kunnen de computer en de daarop aanwezige bestanden niet beschadigen.

Cookies worden gebruikt om handelingen voor u als gebruiker te vergemakkelijken en/of om een bepaalde functionaliteit te bewerkstelligen. Vistapaint B.V. maakt gebruik van cookies om het online gebruiksgemak te vergroten.

Technische- en tracing cookies

Op de website van Vistapaint B.V. wordt gebruik gemaakt van twee soorten cookies: technische- en tracing cookies.

De technische cookies zijn nodig om de site correct te laten werken.

De tracing-cookies worden ingezet om ons inzicht te verschaffen in het gedrag van bezoekers op onze site voor website optimalisatie.

Wij gebruiken de volgende tracing cookies:

Google Analytics & Get Clicky

Google Analytics & Get Clicky is software die inzicht verschaffen in websiteverkeer naar onze websites. Google Analytics geeft een duidelijk beeld van onder andere de bezoekersstromen, van welke andere websites bezoekers op onze website komen en paginaweergaves.

Social media-buttons (delen)

Mail this is een programma waarmee gebruikers de pagina’s op onze website kunnen delen via Social Media en e-mail. Wanneer u gebruik maakt van Mail this, worden er cookies naar uw pc verstuurd door derden.

Cookie-instellingen aanpassen in uw browser

U kunt uw browser zo instellen dat u tijdens uw bezoek aan onze website geen cookies ontvangt. In dat geval kan het gebeuren dat u niet gebruik kunt maken van alle mogelijkheden van onze website of dat u bepaalde onderdelen van onze website niet kunt bezoeken.

Vistapaint.nl maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technieken van haar of derden

  • om het gedrag van bezoekers vast te leggen en te analyseren om de websites en apps te verbeteren,
  • om de inhoud van haar websites en advertenties beter af te stemmen op uw interesses en om informatie te verzamelen over uw voorkeuren en de informatie toe te voegen aan u klantprofiel.

Door op “accepteer” te klikken gaat u akkoord met de verwerking van de persoonsgegevens die met behulp van cookies kunnen worden verzameld en verwerkt voor de genoemde doeleinden.

Privacy instellingen

Bepaal welke cookies u wilt toestaan. U kunt deze instellingen altijd wijzigen. Dit kan alleen tot gevolg hebben dat bepaalde functies op de site niet meer optimaal zullen werken. Indien u cookies wilt wissen verzoeken wij de hulp functie van uw browser te consulteren.

U kunt middels het selectie rondje kiezen welke cookies u wilt toestaan of niet.

Deze website zal:

  • Essential: Het onthouden van uw cookie instellingen
  • Essential: Het toestaan van cookies
  • Essential: Verzamel informatie welke u invult in contact formulieren, nieuwsbrieven en op andere plaatsen op de website.
  • Essential: Bijhouden welke producten u bekijkt.
  • Essential: Authentificatie of u de site eerder heeft bezocht.
  • Essential: Uw voorkeuren voor b.v. taal onthouden


Deze website zal niet:

  • Eventueel uw persoonlijk gegevens onthouden.
  • Functionality: het onthouden van Social Media setting
  • Functionality: bepalen en onthouden van uw regio
  • Analytics: Uw activiteiten volgen en bezoeken loggen
  • Analytics: Uw plaats op basis van uw IP adres bijhouden en volgen
  • Analytics: Bijhouden hoe lang u op een pagina blijft
  • Analytics: de data kwaliteit verbeteren door het gebruik van statistische technieken
  • Advertising: het verzamelen van informatie om u op die manier de beste producten en gebruikers ervaring aan te kunnen bieden.
  • Advertising: Verzamelen van informatie zoals uw naam en locatie

Heeft u toch nog vragen?

Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.
  • Vistapaint B.V.
  • Spiegelstraat 17
  • 2631 RS Nootdorp
  • Nederland
  • E-Mail: info@vistapaint.nl
  • Telefoonnummer: +31 70 369 4141
  • KVK 27095536
  • Vestigingsnummer. 000015964671

Infographic GDPR (AVG)