FoodPox 2K Epoxy voor de voedingsindustrie

FoodPox 2K Epoxy voor de voedingsindustrie

Coating en Voeding, Coating en HACCP, Coatings en bacteriën

De productie van voeding wereldwijd is enorm. Bij de productie van voeding spelen de volgende thema’s een grote rol: HACCP, hygiëne, antibacteriële omgeving, strenge regelgeving en controle. Vanuit de bovenstaande oogpunten is er een grote behoefte om de ruimte zeer goed te kunnen reinigen. De vloeren, de wanden en alle objecten waarmee voeding in contact kan komen, moeten goed decontamineerbaar zijn.

Om dit voor elkaar te krijgen, en ook om de mogelijkheid tot effectief en efficiënt schoonmaken te realiseren, bestaat de mogelijkheid om verschillende, speciaal voor de voedingsindustrie ontwikkelde coatings te gebruiken. Door de werkvloeren, wanden en plafonds met  een voor dit doel geschikte coating te behandelen, ontstaat een slijtvast en duurzaam geheel.

Vista heeft op al uw bovenstaande vragen een antwoord:

Vista Foodpox is een twee-componenten watergedragen epoxy coating voor vloeren, wanden en plafonds en voeldoet aan de HACCP normen gesteld door de FDA.

De FoodPox is bacteriostatisch, Fungistatisch en Algistatisch (zonder gebruik van gifstoffen) en is zeer goed decontamineerbaar. Deze bijzondere statische eigenschappen van de coating zonder gifstoffen, doden niet de schimmels, bacteriën en algen, maar stoten de sporen hiervan af en zorgen dat bacteriën, schimmels en algen geen voedingsbodem hebben en zich niet in de coatinglaag kunnen nestelen. Grondig reinigen is uiteraard noodzakelijk.

Food Certificeringen:

Vista FoodPox is INS-services-EU in Klasse R1 gecertificeerd.

Deze certificering geeft aan dat deze coating mag worden verwerkt zonder dat de productie van voeding stil gelegd hoeft te worden. De verwerking van de coating heeft geen invloed op de kwaliteit van de geproduceerde voeding.

Vista FoodPox is ‘FOOD APPROVED’ en getest door externe laboratoria en goed bevonden volgens de Europese reglementering 1935/2004. Directieven 82/711/EEC. Dit is uniek. Deze rapporten zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Het toepassen van Vista FoodPox is een effectieve, eenvoudige, gezonde en veilige manier voor het creëren van een volkomen hygiënische omgeving voor ruimten waar voedingsmiddelen  worden verwerkt.

Eet smakelijk!!!